Kidonitsa

Κυδωνίτσα

Με καταγωγή από την Λακωνία, η ποικιλία Κυδωνίτσα ευδοκιμεί στον Κορινθιάκο αμπελώνα με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση του καρπού κατά τη διάρκεια της συγκομιδής και της οινοποίησης ενώ δεν εμφιαλώνουμε αυτό το κρασί αν δεν βεβαιωθούμε ότι έφτασε στην κατάλληλη στιγμή της ωρίμανσής του. Όλα αυτά προσφέρουν ένα ιδιαιτέρως «νόστιμο» κρασί που σίγουρα δεν θα ξεχάσετε. Παράγεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

ποικιλία Κυδωνίτσα 100%
θερμοκρασία σερβιρίσματος 10 – 11 °C
προέλευση αμπελώνας Νεμέας , αμπελώνας Καλεντζίου Κορινθίας
Alcohol 12,0 % vol
συνδυάστε με πράσινες σαλάτες, χορτόπιτες, θαλασσινά, ασιατική κουζίνα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες

Απαλό κίτρινο και λαμπερό χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Φινετσάτη μύτη που συνδυάζει λευκά άνθη όπως γιασεμί με πυρηνόκαρπα φρούτα, αχλάδι και περγαμόντο. Στο πλούσιο στόμα του συναντάμε ορυκτότητα που συνδυάζεται αρμονικά με αρώματα κυδωνιού, λεμονιού όπως επίσης και ανθικά ενώ η επίγευσή του είναι μακρά κι απολαυστική.