Deon

Αγιωργίτικο

Δείχνοντας την δέουσα προσοχή στην επιλογή α’ ύλης αλλά και στην οινοποίηση, καταφέραμε σε αυτό το κρασί να αντικατοπτρίσουμε τη δυναμική της ποικιλίας Αγιωργίτικο.

Από αμπελώνες της ημιορεινής Κορινθίας, παράγεται με την μέθοδο της αφαίμαξης (saignée) και μας χαρίζει ένα «μεσογειακό» ροζέ κρασί με εκρηκτική μύτη, πλούσιο στόμα και μακρά επίγευση. Ένας ιδανικός συνοδός της Μεσογειακής κουζίνας.

ποικιλία Αγιωργίτικο 100%
θερμοκρασία σερβιρίσματος 11 – 12 °C
προέλευση Καλέντζι Κορινθίας , Αμπελουργική ζώνη Νεμέας
Alcohol 13,5 % vol
συνδυάστε με Λαδερά της ελληνικής κουζίνας, πίτσα, λευκό κρέας, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες

Τριανταφυλλί με μπλε ανταύγειες το χρώμα του ενώ στη μύτη θα συναντήσετε έντονα αρώματα κερασιού, φράουλας και καραμέλας βουτύρου. Στο στόμα συναντάμε άρωμα τσιχλόφουσκας και κόκκινων φρούτων ενώ είναι στρογγυλό και γεμάτο με μέτρια οξύτητα και μέτρια προς μακρά επίγευση οι οποίες συνεισφέρουν στην γευστική ισορροπία