Pοδέα ροζέ

Μοσχάτο - Merlot

Ροδέα (η τριανταφυλλιά στην αρχαία ελληνική) ροζέ είναι αποτέλεσμα συνοινοποίησης των ποικιλιών Μοσχάτο και Merlot μετά από προσεκτική επιλογή καρπού και εφαρμογής μόνο των απαραίτητων παρεμβάσεων.

Με το Μοσχάτο να υπερισχύει αλλά και την ερυθρή ποικιλία Merlot να συμβάλλει στην πολυπλοκότητα, η Ροδέα ροζέ χαρακτηρίζεται από ανθικά αρώματα που παντρεύονται με νύξεις κόκκινων φρούτων ενώ στο στόμα συναντάμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδισμα..

ποικιλία Μοσχάτο 90% , Merlot 10%
θερμοκρασία σερβιρίσματος 9 – 10 °C
προέλευση αμπελώνας Αχαϊας , Πελοπόννησος
Alcohol 12,5 % vol
συνδυάστε με σολομό, γαριδομακαρονάδα, αστακό, ινδική κουζίνα, μεξικάνικη κουζίνα.

Το χρώμα του ελκυστικό σομόν με πορτοκαλί ανταύγειες και στη μύτη φινετσάτα αρώματα γαρδένιας & τριαντάφυλλου με νότες καραμέλας και φρέσκου ζυμαριού. Ισορροπία ανάμεσα σε μέτρια οξύτητα και σάκχαρα στο στόμα που δημιουργούν την αίσθηση βελούδινης υφής. Στο στόμα παραμένουν τα ανθικά αρώματα και τα αρώματα κόκκινων φρούτων γίνονται πιο έντονα ενώ καταλήγουμε με μια ευχάριστη επίγευση ικανοποιητικής διάρκειας.